sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Marius Cătălin Grierosu, infractor sexual periculos, umblă liber prin Iași

Căutând pe net niște materiale despre ”nemulțumiții” din SRI Iași, am dat de numele lui Marius Cătălin Grierosu, iar odată ce i-am văzut mutra din poză am avut impresia că-l știu de undeva, încă nu mi-am dat seama de unde.

În vârstă de 51 de ani, Grierosu a fost ofițer specialist pe partea tehnic-operativă în SRI Iași la începutul anilor 2000, fiind vidanjat pentru că informa pe cetățenii arabi din Iași că le sunt ascultate telefoanele și că sunt filați de către SRI, deh, meteahnă veche în SRI, ”limba lungă”, a se vedea cazul faimosului colonel Daniel Dragomir și al libanezului cu care avea afaceri pentru sume care depășesc cu mult salariul modest al unui ofițer SRI, cu nevastă și 2 copii mici, cum era cazul lui Grierosu.

Ulterior problemelor de la SRI Iași (?!), Grierosu a fost angajat ofițer specialist la Operațiunile Speciale ale Ministerului de Interne, structură militară de informații devenită celebră după cazul sinistru al Alexandrei Măceșanu de la Caracal. La Operațiunile Speciale Grierosu era tot cu tehnica operativă, poate și cu filajul (sic!), specificul muncii sale nu a fost dezvăluit presei de către procurori.

Până la mijlocul anilor 2000, Grierosu ar fi lucrat ca instructor și la un club de karate pentru copii, Neko Ashi Iași din cartierul Mircea cel Bătrân, și la un restaurant.

A făcut pușcărie de 1 (un) an din cei aproape 7 (șapte) ani (?!), liberarea condiționată fiind decisă atunci când era la Penitenciarul Botoșani. Hotărârea Penală nr. 1493 din 10.11.2017 prin care Judecătoria Botoșani îl punea în libertate NU a fost atacată de către procurorii DIICOT Iași sau alții.

De ce a făcut pușcărie? Rezumând informațiile de pe net, a forțat fete minore să facă prostituție în municipiul Iași, în locuinte închiriate în centru, bătându-le crunt, violându-le, folosind calitatea sa de polițist pentru a-și ascunde activitatea infracțională, folosind chiar și membri ai familiei și complici, Gabriel Chiriac și Constantin Radu Pascal. Fetele minore erau de condiție modestă, de la țară și din familii dezorganizate.

Profilul său de LinkedIn reliefează mai multe lucruri: are o poză actuală din plan îndepărtat, mențiunea că a lucrat la clubul de karate ieșean Neko-Ashi (relatări presă 2003, 2004, 2005) și faptul că ÎNCĂ este ”ofițer la MAI”.

Instanțele ieșene au hotărât ca acest infractor sexual deosebit de periculos să plătească cheltuieli de judecată din procesele penale anterioare, sumele din procedura executării silite fiind de ordinul miliardelor de lei vechi.

Profilul său de Facebook cuprinde 3 aspecte interesante: mai multe poze cu el singur (nu știm cine este fotograful), poză cu el în deplasare, selfie, probabil, și poză cu el în aglomerații de oameni. Și mai precizează că este ”funcționar public”, adică lucrează pentru statul român.

Întrebările grave care se nasc din cazul Grierosu sunt:

1. Situația sa penală era cunoscută de către procurorii de la Parchetele de pe lângă Judecătoria Iași, Tribunalul Iași, Curtea de Apel Iași și de la DIICOT Iași, chiar și de la Parchetul Înaltei Curți, Curte care a aprobat, definitiv, mandatul de arestare dispus de Parchetul Curții de Apel Iași și confirmat de Curtea de Apel Iași. DE CE NICIUN PARCHET NU A ATACAT LIBERAREA SA CONDIȚIONATĂ? La urma urmei, a efectuat 1 an din pedeapsa de aproape 7 (șapte) ani!

2. De ce a mai fost angajat la Operațiunile Speciale ale Ministerului de Interne după ce a fost prins că lucra, ilegal, cu arabii din Iași în calitate de ofițer SRI?

3. De ce hotărârile penale din cazul său nu i-au interzis vreodată să mai lucreze sau să fie în preajma minorilor?

4. După liberarea condiționată a căutat să se răzbune pe fetele pe care le exploata sexual, care au dat declarații în cursul urmăririi penale și al cercetării judecătorești, pe procurori, pe judecători, pe colegii din Poliție sau din SRI?

5. Pozele de pe Facebook par să indice că a rămas în municipiul Iași, după eliberare. Așadar îl consideră un mediu de habitație și de lucru sigur. Și-a schimbat identitatea, folosește un act de identitate fals sau un nume fals?

6. Sunt zeci de fete date dispărute în județul Iași, unele de acasă, altele de la centrele Protecției Copilului. Prin prisma tulburărilor psihice de care suferă Grierosu, respectiv tulburare psihotică acută de tip polimorf (trădată de pretenția că ÎNCĂ mai este ofițer la MAI și funcționar public, însingurarea și rânjetul care reies din pozele publice actuale), Grierosu A RECIDIVAT ȘI ȘI-A RELUAT VECHILE ÎNDELETNICIRI, REDEVENIND PROXENET?

7. Are de plătit sume fabuloase prin executările silite. CARE SUNT MIJLOACELE DE TRAI ACTUALE ALE INFRACTORULUI GRIEROSU?

8. Își folosește fiul pentru a racola, iarăși, fete minore, după rețeta ”loverboy”?

9. CUM ÎȘI FOLOSEȘTE GRIEROSU ÎN PREZENT ABILITĂȚILE SPECIALE DE (FOST) OFIȚER DE POLIȚIE ȘI DE (FOST) OFIȚER SRI?

10. Are vreo legătură directă sau indirectă Grierosu cu ofițerul SRI Iași Gheorghe Șerban (în rezervă) al cărui băiat a fost înjunghiat mortal acum 3 ani și 2 luni?

A fost colonelul Șerban unul dintre ofițerii operativi ai SRI Iași care l-au documentat în anii 2000 pentru legăturile ilicite cu arabii din Iași? Are vreo legătură instructorul de karate Grierosu cu băiatul ofițerului SRI care frecventa un club de karate apropiat de casă?

Fostul ofițer SRI Grierosu a avut vreo legătură cu vreun element al serviciilor secrete rusești prezent la un moment dat în municipiul Iași? O echipă a temutei GRU a fost dezvăluită azi că a ajuns în Republica Moldova în 2014 venind din Franța unde aveau baza de operațiuni. Agenții GRU s-au teleportat sau au tranzitat, poate, Iașul? S-au întâlnit cu acest ”nemulțumit” din SRI Iași?

11. Au fost informate de către Poliția Română victimele sale de faptul că Grierosu a fost pus în libertate?
Iar prin presa occidentală au fost publicate analize ale serviciilor secrete ale țărilor NATO care atrăgeau atenția că aceste cluburi de karate sunt mediu de recrutare pentru spionii ruși care-și formează rețele hibride locale.

ATENȚIE, PĂRINȚI! Să nu vă așteptați ca Poliția, SRI sau DIICOT să-l monitorizeze pe infractorul sexual Grierosu!

Indiferent de luările mele de poziție publice argumentate împotriva incompetenței Poliției Române și a SRI și făcând abstracție de problemele grave legate de personalul deficitar din aceste 2 instituții, convingerea mea fermă este că nici Poliția (Ministerul de Interne) și nici SRI nu l-au ”recuperat” pe Marius Cătălin Grierosu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu