joi, 18 iunie 2020

Fuga ofițerului SRI Daniel Dragomir

Lumini și umbre
-perspective asupra lumii spionajului-
Episodul 2- Fuga ofițerului SRI Daniel Dragomir

Astăzi, 18 iunie 2020, ofițerul de rang înalt SRI Antitero Daniel Dragomir a fost condamnat la pușcărie grea cu executare, iar nevastă-sa la pușcărie cu suspendare (ca să poată avea grijă de copii, ”Edi, ai grijă de copii!”). Ca și lucrătorul SRI Iași Marius Grierosu, Daniel Dragomir a fost documentat pentru trafic de influență cu un afacerist din Orientul Mijlociu aflat în evidență informativă la SRI.

Eu nu am crezut vreodată în sinceritatea declarațiilor publice ale lui DD. De exemplu, nu a spus de jaful național de pe vremea lui Băsescu sau despre penetrarea infrastructurii economice naționale de către Est.

Cu toate acestea, DD aduce vag a erou din tragediile grecești: de loc din orașul lui Bacovia, absolvent de Filosofie la București, consumator avid de seriale americane cu spioni, la modă în anii 1990, membru de vază al echipei lui Adrian Isac care a eliberat milioane de dolari din fondurile operative ale serviciilor speciale românești în schimbul unor ostatici români deținuți în Irak, urcat în ierarhia SRI odată cu Coldea, profesor la Academia SRI, coleg cu Troncotă, ajuns adjunct la Antitero SRI.

Poza publicată cu el într-o misiune în ținută militară, cu armă, înalt, solid, fără ochelari, constituie un contrast față de pozele de la audierile din comisia SRI: scund, grăsunel, cu ochelari, ținută de om de afaceri. Se zice că la SRI a fost om de legătură cu CIA și cu SIE. Sunt de părere că poziția lui în SRI a fost la confluența unor fluxuri informativ-operative.

Ca mulți alții, am observat și eu că DD nu l-a atacat vreodată pe directorul SRI Eduard Hellvig, unul dintre sponsorii bănuiți, dar nedovediți, în Afacerea Black Cube (operațiunea de compromitere a lui Kovesi sponsorizată de elemente din SRI și de politicieni corupți și desfășurată de rezerviști ai Mossad-Israel). Menajându-l pe Hellvig, și-a păstrat o marjă de manevră, de negociere. Dacă nu mă înșeală memoria mea foarte slabă, DD chiar l-a lăudat pe directorul SRI că a desecretizat Protocolul SRI-DNA din 2009, deja scurs către servicii secrete străine. Ba chiar l-a oglindit pe Hellvig cu temele ”Securitatea 2.0” și ”mafiotul de Coldea”, prezente la Hellvig cu ”separarea definitivă de trecut(=Coldea)”.

Relatare de presă azi A1: Poliția Capitalei l-a căutat la domiciliu ca să-l ducă la bulău, nu era nici el, nici nevasta, dar era un copil. Poliția de Frontieră l-a dat plecat din țară înainte de condamnare.

Să analizăm circumstanțele fugii lui Daniel Dragomir din România, încărcate de o simbolistică relevantă:

-în filmarea video de pe Facebook din 18 mai 2020, manifestând semne vădite de nervozitate (scărpinat în cap, la nas, la picior, tresare la mișcările cuiva din cameră), DD spune, aluziv, că nu negociază cu mafioții (Hellvig e oare mafiot în accepțiunea lui DD?). Amintește de Ghiță, de Airpod-urile copiilor confiscate de DIICOT (rechizitoriul DIICOT spune că a folosit numele copiilor, conturi deschise pe numele lor pentru a primi șpaga de la libanez), de protestele de stradă care vor urma împotriva mafiei, folosește permanent termenul de ”noi” care implică o rețea incluzând Banda Justițiarilor: Troncotă, Curea, Savaliuc, Marinescu, Rogojan, rechinii de Bahlui etc.

-România a redeschis transportul aerian către țări europene: Austria, Germania, Elveția, Cehia, Grecia, Portugalia şi ţările nordice, DD a fugit (cum de nu era dat în consemn la frontieră sau cine l-a ajutat cu exfiltrarea?) și va aștepta negociatorii într-o țară care nu are acord de extrădare cu România (nu cunosc detalii), eu nu cred că a fugit în afara Europei sau în Rusia, nu e așa prost, oricum evită să fie depistat de partenerii occidental ai SRI, poate fi într-o locație de tip sanctuar, neutră, este dispus la negociere CU MAI MULȚI OFERTANȚI, clar

-și-a lăsat în urmă zălog cel puțin 1 copil pentru a transmite mesajul că s-ar putea întoarce în țară, reminiscență a practicilor medievale ale domnitorilor români care-și ofereau copiii drept garanție a loialității față de Marile Puteri

-și-a pregătit fuga din timp, a vorbit cu familia, cunoscuții, fără a putea fi interceptat de către anchetatori, a transmis mesaje din timp rețelei de suport încă din 18 mai 2020 în timpul conferinței de pe Facebook

-pe masa negocierii, DD nu poate oferi decât: informații și bani (banii din Irak, banii de pe Black Cube, alte ciubucuri dosite prin conturi din offshore-uri), prin informații clasificate secret de stat, DD poate restructura radical dinamica puterii din interiorul SRI și al serviciilor speciale românești.

#curaj
#romanialibera
#dreptatepanalacapat
#asset
#ediaigrijadecopii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu