miercuri, 8 septembrie 2021

SRI Iași nu poartă vreo răspundere pentru scandalurile lui șoșoacă de la Iași

SRI Iași nu arestează pe stradă oameni care protestează împotriva guvernului sau împotriva vaccinurilor ori împotriva măștilor. SRI se ocupă cu colectarea informațiilor de interes, le filtrează, le analizează și le transmite beneficiarilor legali. Punct.

Am fost tentat, inițial, să acuz SRI Iași de toate cele 3 scandaluri ale lui șoșoacă de la Iași: de la Sf. Cuv. Parascheva, din piața Alexandru și, cel mai recent, din comuna Răchiteni, județul Iași. Totuși m-am gândit mai bine. Și mai jos aflați de ce.

De scandalurile lui șoșoacă de la Iași, 2 în municipiu, 1 în județ, răspunde Ministerul de Interne, prin Poliția Română și prin Jandarmeria Română, plus Poliția Locală Iași, în primele 2 cazuri, subordonată viitorului pușcăriaș Mihai Chirica, încă primar. Cele 3 instituții au în atribuție menținerea și restabilirea ordinii publice, atunci când aceasta este tulburată.

Dacă eu mă apuc mâine să strig în fața Primăriei Municipiului Iași, ”Chirica, ești un corupt!”, mă trezesc în secunda 2 cu toate instituțiile pe cap, plus amenzi, plus bălăcărit prin presa locală. Cu toate acestea, nicio instituție nu a răspuns direct și public la provocările lui șoșoacă. Sunt doar 2 explicații posibile: le este frică de dânsa ori conducătorii instituțiilor îi țin partea.

Zilele trecute, senatoarea ex-AUR a făcut provocări la Răchiteni, județul Iași, unde este rata foarte mare de infectare de COVID-19, aceasta împiedicând activitatea de vaccinare. La fața locului, la Răchiteni, au fost prezente și Poliția Română și SRI Iași, care nu au intervenit în vreun fel, evaluând destul de corect riscul de escaladare a situației, nevrând să dea apă la moară vreunui conflict. Sunt ferm convins de faptul că SRI Iași a știut dinainte de planurile lui șoșoacă la Răchiteni...D-aia au avut și om acolo...

Am notat reacția Colegiului Medicilor din România care a deplâns starea de tensiune prin care a trecut personalul de vaccinare de la Răchiteni.

Gestul lui șoșoacă de a căuta, într-o atmosferă încărcată de violență verbală fără limite, pe locuitorii comunei Răchiteni confirmați pozitiv la testul COVID-19 vine să consolideze frica generală a populației de a recunoaște că au fost confirmați pozitiv la testele COVID-19, prin îmbolnăvire involuntară ori prin nerespectarea regulilor de protecție, de izolare ori de carantină.

Cu toate acestea, SRI Iași are suficiente bube în cap pentru a nu le fi eu apărător de serviciu, despre aceste bube în cap ale SRI Iași am scris mereu atât pe Facebook, cât și pe blogul personal.

Dacă EU m-aș fi dus la Răchiteni-Iași să fac agitație anti-vaccin, instituțiile statului ar fi avut alte reacții, sunt convins de acest lucru. Dacă EU, pe 24 ianuarie 2020, aș fi aruncat cu ouă în Iohannis și în Orban, care au fost la jumătate de metru de mine, instituțiile statului ar fi avut alte reacții, sunt sigur de acest lucru, în comparație cu scuipații care au curs liber, la propriu, din toate direcțiile, pe secretarul de stat de la Sănătate, doamna doctor Andreea Moldovan.

Fac aceste precizări ca să vedeți care este adevărul gol-goluț despre egalitatea în fața Legii...

În comuna Răchiteni, județul Iași, șoșoacă a făcut apel la ceea ce a numit ”patrioții activi și rezerviști din serviciile secrete românești” ca să participe la răsturnarea prin violențe de stradă a ordinii constituționale.

Ca perspectivă de principiu, este profund ilegal și profund anticonstituțional ca SRI să desfășoare activități de culegere de informații din mediul politic, din care face parte și șoșoacă, prin ofițeri acoperiți (nu există vreo interdicție privind colaboratorii!), deși este moralicește corect ca SRI să poată avea acces la toate formele de organizare socială, inclusiv la partide. SRI francez (cazul Gilets Jaunes) și SRI german (cazul AfD) nu au vreun fel de restricții legale privitoare la colectarea de informații din mediul politic.

Ne vom reveni oare din războiul civil iscat de COVID-19? Oare starea aceasta de război civil româno-român nu cumva datează de mult mai mulți ani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu