joi, 7 octombrie 2021

Ein neuer Krieg in Europa - Un nou război în Europa

Austria, Ungaria, Italia sunt teatrele de operațiuni clandestine ale unui serviciu secret în plină ascensiune, BND din Germania, Informațiile Externe, cotat printre primele 7 din lume.
Țintele din Austria, Ungaria și Italia sunt lideri din rândul mișcărilor locale eurosceptice, xenofobe, rusofile, anti-imigraționiste, anti-americane.
În Austria, fostul partener al cancelarului Sebastian Kurz, partidul neofascist, FPO, a fost lovit de un scandal sexual.
În Ungaria, partidul de guvernământ al lui Viktor Orban, Fidesz, loial partener al Rusiei, a fost lovit de un scandal sexual legat de un europarlamentar implicat într-o petrecere deocheată la Bruxelles.
În Italia, specialistul media al partidului neofascist al lui Matteo Salvini a fost implicat într-un alt scandal sexual condimentat cu prostituție și droguri.
Ceea ce leagă cele 3 scandaluri este vecinătatea imediată și apropiată cu Germania și profilul politic și ideologic al forțelor politice atacate: eurosceptice, filoruse și neofasciste. Toate cele 3 țări au făcut parte din sfera de influență a Celui De-Al Treilea Reich.
Germania a avut intense dezbateri interne legate de ascensiunea simpatiilor neonaziste, fiind atrase în vortexul media atât fostul șef al SRI german retrogradat pe o funcție inferioară în ministerul de Interne german deoarece a avut contacte considerate prietenești cu AFD, Alternative fur Deutschland, partidul neonazist parlamentar, și au avut loc valuri de epurări din motive de simpatii neonaziste atât în Bundeswehr, Armata Germană, cât și în diverse forțe de poliție din Germania, la nivel de land și la nivel național.
Germania își vede vecinătatea drept ”lebensraum”, spațiu vital, în care își proiectează interesele economice, culturale și militare. Nu este exclus să caute să se înconjoare de guverne loiale, aliniate intereselor sale strategice. Taman Austria, Italia și Ungaria s-au opus și se mai opun, pentru cine știe cât timp..., conceptului german de Armată Unică Europeană, ca și contrapondere la un NATO intrat în ”moarte cerebrală”, conform spuselor președintelui francez Emmanuel Macron.
Încă de pe vremea fostului președinte american Donald Trump, SUA și-a redus interesul pentru Europa, în alianță cu Marea Britanie, care a ieșit din proiectul european al Uniunii, apărut ca necesitate a evitării unui nou război mondial purtat în Europa. Iată că SUA a călcat în picioare totuși interesele strategice ale Franței odată cu contractul cu submarine cu propulsie nucleară (nu purtătoare de focoase nucleare cum am citit eu în presa românească!) furnizate Australiei, contract propus inițial Franței.
Germania, deși nu este membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, joacă un rol din ce în ce mai pronunțat în jocul strategiilor globale, folosind, cu abilitate, atât diplomația, cât și spionajul.
Germania își impune dominația în întreaga Europă nu prin forța armelor, ci prin operațiuni clandestine de compromitere a actorilor politici eurosceptici prin metoda brevetată de către americani, a ”honey trap”, ”borcanul cu miere”, adică scandalurile sexuale care trag în jos simpatiile publice față de forțele neonaziste din Italia, Ungaria, Austria.
Recentul scandal din Austria, afacerea de corupție care îl implică pe cancelarul Kurz, este continuare a disputei interne din august 2018 care a pus pe poziții de război civil Poliția Austriacă și SRI austriac, în timp ce ofițeri ai Poliției Austriece și-au băgat nasurile în operațiunile clandestine ale SRI austriac, fratele mai mic al SRI german. Cancelarul Kurz din Austria este un apropiat al lui Putin, acesta fiind invitat la nunta sa, Kurz militând atât pentru interesele energetice ale Rusiei în UE, cât și pentru diplomația vaccinală a Rusiei centrată pe Sputnik 5, vaccinul rusesc de o eficacitate mai mult decât îndoielnică.
Operațiunile serviciului secret extern al Germaniei, BND, sunt protejate acum de către americanii de la CIA, cât și de francezii de la DGSE. Atât președintele american, Joe Biden, cât și președintele francez, Emmanuel Macron, au interes în slăbirea forțelor eurosceptice și rusofile care acționează în Europa. Un viraj politic al Uniunii Europene către Rusia va fi prevenit prin toate metodele posibile, atât vizibile, cât și necunoscute publicului larg.
Când au loc astfel de scandaluri sexuale, de fapt operațiuni de influențare a opiniei publice și de compromitere a unor rivali ideologici, în 3 țări vecine cu Germania (vechiul Reich nazist), nu poți să nu te gândești că este implicare germană.
Acțiunile serviciului secret extern al Germaniei vin să prevină alinierea politicii europene la dezideratele politice și ideologice ale Rusiei și să diminueze sentimentele xenofobe, neonaziste, extremiste și eurosceptice din țări importante în Europa. Deși taman aceste lucruri erau dorite de fostul președinte american Donald Trump: slăbirea UE, folosindu-l în acest sens pe ideologul său-șef, Steve Bannon, atent monitorizat de către serviciile secrete germane și franceze. Steve Bannon chiar a promovat în Italia un Congres a la Comintern Eurosceptic și Rusofil.
Ieri, serviciul secret intern al Franței, DGSI, fratele mult mai intelligent al SRI, a publicat, prin organizații-paravan, un raport de câteva sute de pagini despre infiltrarea mediului academic și cultural francez de către Rusia, China și Turcia.
Când va acționa în România Serviciul Român de Informații pentru a pune capăt ascensiunilor neonaziste susținute din Est și infiltrărilor externe ale mediilor academice și culturale românești de către regimuri ostile autoritare? Mi-e teamă că analiștii SRI sunt veșnic captivi într-o peșteră unde rulează nonstop știri false. Rogu-vă, atunci, să nu-i deranjăm din siesta lor permanentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu