duminică, 25 septembrie 2022

Joc de șah la Iași

Institutul Francez din Iași are un nou director și Liga Studenților din Iași s-a extins la Chișinău.

Media franceze au prezentat un raport interesant și ușor de citit al serviciilor franceze de informații despre infiltrarea mediilor universitare franceze cu agenți de influență ai actorilor statali ostili Franței, ostili NATO sau ostili SUA.

Institutele culturale de la Iași au rolul de a promova agenda statelor de proveniență, de a atenua diferențele culturale și politice și de a culege informații brute despre starea de spirit locală.

Eu voi refuza să nominalizez acele institute culturale din Iași care pot fi considerate a fi prietene ale României, în schimb, eu voi denunța public, iar, activitatea de spionaj care se desfășoară sub nasul autorităților române de către Centrul Cultural Chinez Nicolae Milescu din Iași, antenă a unei rețele comune de spionaj ruso-chineze. Centrul Cultural Chinez din Iași a atras în rețeaua sa politicieni influenți precum Maricel Popa, de la PSD, fost președinte de CJ, dar și voci universitare influente.

Liga Studenților din Iași este condusă de un nemțean de-al meu, care a fost primit în rândurile SRI Neamț în vremea studiilor liceale. Odată ajuns la Iași pentru studii, a fost preluat de către SRI Iași și încărcat cu mesaje naționaliste, promovat fiind de presa locală cu legături la SRI Iași.

Extinderea Ligii Studenților din Iași înspre Chișinău folosindu-se un vector SRI va provoca reacții violente de la SIE, devenit vector nominal unic de spionaj pe vecinătatea imediată a României după aderarea la NATO în 2004. Rămâne de văzut dacă Liga Studenților din Basarabia va avea aceeași soartă pe care a avut-o AUR Moldova la alegerile parlamentare anticipate declanșate de către Maia Sandu pentru iulie 2021.

Din păcate, cele două mutări menționate la început sunt răspunsuri tardive la demersurile repetate și reușite ale Federației Ruse de a coloniza Moldova de dincoace de Prut cu mesaje putiniste. Avem cap de pod la Suceava cu evenimentul la care a participat europarlamentarul Cătălin Ivan-Alternativa pentru Demnitate Națională, avem cap de pod în Bacău și în Neamț cu forumul economic de anul trecut, avem ”atașat cultural” rus la Universitate, avem diplomație rusească care-l curtează pe Mihai Chirica, primarul penal al Iașului. Mihai Chirica este cel care a introdus la vedere interesele rusești în regiune prin semnarea contractului de cărbune pentru fostul CET Iași cu firma Global International a ofițerului rus de spionaj Boris Golovin, de pe vremea când Chirica era mâna dreaptă a lui Gheorghe Nichita.

Peste toate aceste anunțuri vine un editorial de săptămâna aceasta al unui jurnalist al Ziarului de Iași care anunță posibila candidatură la primăria Iașului a rectorului Tudorel Toader, cel care este în conflict deschis cu nemțeanul devenit ieșean devenit naționalist devenit pro-basarabean.

La Iași, SRI se joacă cu grupările politice marginale, controlând atât filonul naționalist (nemțeanul meu s-a afișat repetat cu parlamentarul AUR de Iași Mihai Albișteanu), cât și filonul progresist care a fost validat de o vizită oficială comună ”tehnocrată” a lui Dacian Cioloș și a lui Vasile Dîncu la CUIB-ul din Gavriil Musicescu.

Dacă progresiștii din Iași au fost încărcați ideologic pe vremea lui Tiberiu Simion, șef la SRI, când au fost amenințați să se cumințească și să se lase ”influențați pozitiv”, colaborând strâns cu SRI în perioada summitului NATO de la București din 2008, acum progresiștii din Iași din vechiul Contract Romania al US Embassy au atacat la baionetă SRI acuzând SRI de tendințe totalitare și de nostalgii securistice prin scurgerea în presă a pachetului de legi de siguranță națională prin Vasile Dîncu, membru CSAT.

Cred că este de interes pentru toată lumea care citește aceste lucruri atât faptul că am purtat o corespondență privată cu Vasile Dîncu pe vremea când acesta era un profesor universitar de sociologie ”apolitic”, dar și faptul că am refuzat să fac parte oficial dintr-o grupare naționalistă locală în marja unei vizite a lui Marian Munteanu la Iași. Apoi eu sunt un vechi membru, inactiv, al anarhiștilor ieșeni, retrăgându-mă din grupare după ce am fost informat că ei joacă cu și pentru SRI Iași.

-Postare scrisă dintr-un oraș infestat cu propagandă putinistă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu