duminică, 2 octombrie 2022

O zi tare ciudată la Iași

Miercurea aceasta procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată l-au săltat pentru trafic de droguri pe interlopul-șef din cartierul în care stau în Iași, interlop asociat clanului Corduneanu.

Acest interlop controla pe: dealerii de droguri din apropierea școlilor, prostituate, cerșetori, hoții de buzunare, bișnițarii de țigări de contrabandă, furturile din magazine, camătă, taxe de protecție și niscaiva polițiști corupți.

Am scris zeci de postări pe Facebook și pe blog despre infracționalitatea din oraș și din cartier și un prim pas a fost făcut pentru a face străzile mai sigure, pentru a ne proteja de pericolele aduse de interlopi.

Cu toate acestea, încă mai este de lucru! Încă vin la mine cunoscuți și încă mi se plâng că traficul de droguri continuă să facă victime în oraș: băiatului cuiva i s-au oferit droguri la sala de forță unde face antrenamente, unor tineri li s-au oferit droguri într-o locație exclusivistă din oraș, la școala unde învață copilul unui cunoscut colegii acestuia vând droguri. Vine lumea la mine cu informații de zici că vin la procuror la declarații.

Azi am făcut o plimbare prin cartier și am observat șocat că a dispărut cumva fauna interlopă, nu tu șuți, nu tu fete scheletice însoțite de pești, nu tu dealeri care vând droguri copiilor.

Interlopul ”meu” are deja pușcărie la activ, are mandat de 1 lună de arest, a fost turnat de un condamnat pentru omor din clanul Gangal, aliat cu Cordunenii, care a făcut târg cu procuratura ca să ia mai puțini ani de pușcărie. Cel are a turnat are termen de judecată marți la apel, interlopul ”meu” are termen mâine luni, a contestat arestul. De acum, ține doar de procuror (și de judecător) ca acesta să nu se mai întoarcă pe străzi.

Sunt două lucruri șocante la interlopul ”meu”: primul lucru este faptul că am tot dat de el zilnic, în drumurile mele, ba era la sălile de joc din cartier pentru camătă și taxe de protecție, ba era pe la amaneturi ca să plaseze ce furau șuții, ba era la un fast, ba dădea bani cu camătă la un bar din cartier. Al doilea lucru șocant este că el nu a respectat regulile jocului în mediul interlop: s-a băgat peste tot, s-a făcut cunoscut de către toată lumea, nu a folosit sistemul clasic cu locotenenți și cu pălmași, ”diviziunea muncii și compartimentalizare”.
Pentru toți anonimii din procuratură și din poliție care se străduie să facă mai sigure străzile Iașului, las aici un mare bravo și un semn de respect.

Când veniți seara acasă gândiți-vă că îi aveți pe cei dragi alături de voi, în siguranță, și mulțumită acestor anonimi cu chipuri aproape necunoscute. Iar cei care au în familie persoane care se ocupă cu lupta împotriva traficului de droguri și de lupta împotriva clanurilor interlope să fiți mândri de soții voștri și soțiile voastre, de părinții voștri, de frații voștri și de surorile voastre și de copiii voștri.

Niciodată nu veți ști totuși dacă veți fi chemați la morgă să vă recunoașteți copilul mort în urma unei supradoze sau soțul polițist acoperit cu gâtul tăiat după ce a fost deconspirat de un coleg corupt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu