duminică, 18 ianuarie 2009

Ignoranta pasionata a domnului Liviu Antonesei

Raspuns la opiniile publicate aici

Citat: Este interesant cum Israelul, care si-a trimis armata regulata sa-i astimpere pe teroristii Hamas - gruparea este astfel catalogata unanim la nivel mondial.
Observatie: Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Kenya, Pakistan, Albania si alte cateva zeci de state nu considera Hamasul drept organizatie terorista. Folosind logica de papagal pe care o desfasurati in apararea Israelului, BRICS si fosta MNA nu sunt parte a comunitatii internationale. Singurele tari care au dreptul sa constituie comunitatea internationala sunt numai acele tari care au recunoscut Hamasul drept organizatie terorista. Bravo! Excelent. Unde este structura de putere multipolara in aceste afirmatii desantate? "Astampararea" asta a ucis sute de copii in Gaza.

Citat: Este interesant cum Israelul [...] tinde sa piarda batalia mediatica si in fata opiniei publice.
Observatie: De ce "uitati" sa spuneti cititorilor ca presa euro-americana nu relateaza de la sursa despre masacrul din Gaza. Ce bine ca "uitati", in mod foarte convenabil, sa spuneti ca Israelul a interzis jurnalistilor non-arabi sa intre in Fasia Gaza. Pana si americanii cand au invadat Irakul au avut sute de jurnalisti cu ei in tancuri. Aruncati o afirmatie si nu o sprijiniti cu argumente.

Citat: Tipul acesta de "umanism", sa ne amintim si de manifestatiile contra inarmarii din Vestul anilor saptezeci-optezeci, generos subventionate de Moscova, au facut mai mult rau decit o multime de conflicte locale deschise.
Observatie: ce rau anume au facut aceste manifestatii? Blocul militar SUA a castigat cursa inarmarilor si s-a mers pe sistemul unipolar. Iarasi, aruncati o afirmatie si nu o sprijiniti cu argumente.

Citat: Iar razboiul din Orientul Apropiat a izbucnit exact in ziua in care se infiinta statul Israel, nu si cel palestinian, cum suna rezolutia ONU.
Observatie (colaterala): Invazia din Fasia Gaza a avut loc, in acest caz, in momentul in care doua puteri care se implica de obicei in solutionarea problemelor din Orientul Mijlociu erau intr-o situatie de vid de putere. SUA: presedintele in exercitiu, Bush, era in vacanta, presedintele ales, Obama, era in vacanta. In materie de politica externa SUA n-are decat un presedinte. UE: predarea stafetei de la francezi la cehi. Cine avea datoria formala de a aduce in discutie implicarea UE in masacrul din Gaza? Franta? Cehia? Solana? Iarasi vid de putere, atributii confuze. O atitudine interesanta aici. Oricum cand Obama va fi presedintele SUA niciun soldat evreu nu va mai fi in Gaza. Deja vad ca s-a dat drumul la armistitiu.

Citat: Dar terorismul a devenit un fenomen exploziv - chiar Al Fatah, organizatia lui Yasser Arrafat, primul presedinte al Autoritatii Palestiniene, a fost initial o organizatie terorista, cu liderul sau in frunte. Chiar in momentul de fata, presedintele acesteia apartine unei organizatii moderate, dispuse la pace cu Israelul si la infiintarea unui stat palestinian propriu.
Observatie: Nu este deloc important ca SUA, Israelul, UE si Liga Araba injecteaza milioane de dolari in Autoritatea Palestiniana, facand-o dependenta politic de dorintele sponsorilor? Ce conteaza ca bani europeni finanteaza Al Fatah, fosta organizatie terorista. Probabil ca daca Hamas va renunta la activitatile violente, UE va sari iarasi cu cateva milioane de euro sa linisteasca constiintele birocratilor de la Bruxelles. Traiasca democratia europeana si lipsa ipocrizei morale!

Citat: in vreme ce Hamas, acum la putere prin alegeri, repet (ceea ce spune ceva si despre electoratul palestinian)
Observatie: Dumneavoastra ati avea incredere intr-un partid politic finantat, sa zicem, de Moscova sau Ungaria? De ce palestinienii ar fi trebuit sa aiba incredere in Al Fatah sau Abbas? A fost o rezistenta minima a palestinienilor din Fasia Gaza fata de preluarea controlului de catre Hamas, frica a jucat si ea un rol.

Citat: intreg paragraful de la sfarsitul articolului.
Observatie: Pace spuneti? Este pacea mondiala unul din obiectivele Natiunilor Unite? Oooo, avem la pace din 1945 incoace de nu ne mai saturam. Vietnam, Coreea, Afghanistan, Irak, Rwanda, India, Cecenia, Kosovo, Iugoslavia, Gaza, Liban, Iran etc. Am numarat rapid: din 1984 si pana in 2009 au fost peste 50 de razboaie. Dar ce naiba sa facem? Ca sistemul asta unipolar cu SUA cocotata in varful puterii aduce prosperitate pentru toti "civilizatii", nu? Rusia poate sa se duca la culcare, nu? India sa faca covoare. China sa faca tricouri samd. Sa lasam destinele planetei pe mainile capitalistilor din SUA!

Citat: Se pare ca nu, de vreme ce protestatarii vestici, majoritatea de stinga, deci principial antifascisti, au ajuns deja la manifestari clar antisemite.
Observatie: Niciodata anti-semitismul nu va face parte din ideile miscarii antifasciste contemporane. Faceti o eroare istorica: nazistii au gasit refugiu dupa Al Doilea Razboi Mondial in state arabe, deschizand calea unei colaborari intre conservatorii si nationalistii europeni si islamisti. Plus ca poate ar trebui sa aruncati o privire la ce scrie aici: Many European newspaper commentators are saying that concerns about anti-Semitism in Europe are overblown. They argue that the Jew haters are a tiny minority on the extreme political right who are given far more attention than they deserve. They also say that those concerned about the resurgence of anti-Semitism in Europe are confusing legitimate criticism of Israeli policies with anti-Semitism.
Domnule Profesor Antonesei, stati sa-mi pun ochelarii ca poate nu vad eu bine: extreme political right? Si Dumneavoastra spuneti de protestatarii vestici, majoritatea de stinga, deci principial antifascisti, au ajuns deja la manifestari clar antisemite.

Bravo, domnule Profesor Liviu Antonesei, sunteti un comentator excelent! Echidistant, impartial si onest cu cititorii sai. Pun pariu ca puteti scrie despre agresiunea ploii asupra solului, despre razboiul dintre lemn si padure. Deci m-am inselat cand v-am catalogat drept papagal cand emiteati aberatiile acelea despre cum ar trebui sa stam in patru labe fata de Rusia la intalnirea cu Dungaciu din Aula UAIC. Luati-va de manuta cu Alexandru Lazescu si faceti un jurnal neonazist. Ca vad ca de Marius Parciu n-aveti de gand sa va delimitati.
Articolul domnului prof. dr. univ. academician doctor inginer emerit Liviu Antonesei poate fi gasit aici.

P.S. In rest, unde n-am facut observatii, sunt total de acord cu Dumneavoastra.


2 comentarii:

  1. Liviu Antonesei gandeste limpede. Pe nimeni nu intereseaza ce parere are Rusia despre Hamas.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pun la indoiala judecatile dlui Antonesei pentru ca este prea patimas.
    Sunt totusi atatea tari care nu considera Hamasul drept organizatie terorista.
    Eu sunt adeptul unui sistem de putere multipolar. La Natiunile Unite vreau ca fiecare natiune sa aiba un cuvant de spus si fiecare parere sa fie cantarita in mod egal.
    Poate trebuie totusi recitite obiectiile mele.
    Multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere