duminică, 2 mai 2010

Copilul meu este cuminte acasă, cum să fie obraznic la şcoală?

Iată nedumerirea unui părinte din Piatra-Neamţ la o discuţie despre viitorul educaţiei.
Nu există copil cuminte acasă şi obraznic la şcoală. Părinţii au impresia că au copii cuminţi dar din cauza serviciului puţini ajung să se intereseze de comportamentul şi rezultatele copilului în şcoală.
S-a dovedit că cei mai mulţi tineri care se droghează, nu cu etnobotanice, provin din familii înstărite. Părinţii nu-şi dădeau seama de prostiile pe care le fac copiii.
Mai sunt şi părinţi înstăriţi care cumpără afecţiunea copiilor prin avantaje materiale. Compensează lipsa timpului pe care ar trebui să-l petreacă cu copiii cumpărându-le tot felul de gadgeturi ultramoderne.
Nu daţi vina permanent pe şcoală. Deşi observ că tendinţa ultimilor ani este de a spune că educaţia o face 1. şcoala, 2. familia.

Un comentariu:

  1. Paul, problema se prea poate sa fie a scolii, sau mai corect, a profesorilor. Exemplu pot fi eu, eram un drac la scoala pentru ca si profesorii imi permiteau, acasa insa eram un copil cuminte, bine de prin a cincea vorbesc. Pentru ca in primele clase invatatorul a stiut sa ne tina din scurt, mai cu frica, mai cu vorba frumoasa, mai cu o nota plasata strategic.

    RăspundețiȘtergere