miercuri, 29 septembrie 2010

Am fost victima unei tentative de crimă

Dacă mai aveam bănuiala că România este în plină anarhie, iată ce mi-a confirmat bănuiala:

În după-amiaza aceasta mă întorceam de la gară prin centrul Romanului. La intersecţia de la Pascal, în partea opusă Stării Civile, traversez strada pe verde, normal. Un dobitoc cu cu o maşină albastră, nu mă pricep la mărci, cu numărul de înmatriculare NT JKS, nu mai ţin minte cele 2 numere, se repede să mă alunge de pe trecerea de pietoni. Mai să mă calce pe picior. La volan un tânăr care râdea cu gura până la urechi. Ştiu, unii dintre voi îmi vor spune că, de fapt, nu mi-a dat prioritate, dar eu consider că am fost victima unei tentative de crimă. Mă veţi întreba poate de ce n-am fost la poliţie? Care poliţie, dom'le? Am cumva dovezi? Ştiu să fie camere de luat vederi funcţionale, orientate spre trecerea de pietoni respectivă? Nici măcar tot numărul nu i-am reţinut. Să mă duc la poliţie să ce? Să văd cum mă roagă să revin de acasă cu pix şi hârtie?

Alte incidente/episoade la care am asistat azi sau care mi au fost relatat de cunoscuţi şi care mi-au confirmat că de ceva vreme România nu mai are principii, reguli, valori:

1. În parc, o fetiţă spunea prietenei sale plângând: aseară mi-a zis mama că dacă n-aş fi fost eu, acum ea ar fi fost în Italia câştigând mai mulţi bani. Concluzie: dificultăţile economice duc la dispariţia familiei.

2. Pe drumul de întoarcere Iaşi-Roman, o ambulanţă cu sirena pornită nu reuşea să treacă de 2 maşini din faţă care nu-i acordau prioritate. Concluzie: nimănui nu-i mai pasă de nimeni, plăcerea personală este distructivă: faci rău altora ca să te simţi tu bine.

3. Un prieten din Iaşi, profesor, îmi spune: "Am la o clasă un copil foarte dificil, obraznic, elev la liceu. Am încercat să discut cu el separat şi îmi spune aşa: domnule profesor, de ce-mi mai trebuie şcoală dacă frate-miu care a terminat facultate stă acasă? Nu-mi trebuie şcoală ca să fac bani." Concluzie: un copil care nu face diferenţa dintre bine şi rău ajunge infractor sau politician. Sau amândouă.

Sunt ferm convins că pe zi ce trece şi eu şi voi, cititorii mei, vom primi din ce în ce mai multe şi dese dovezi că România este în haos. Ne putem aştepta în orice moment, oricând, la orice: să fim jefuiţi, să fim înjuraţi, bătuţi, accidentaţi de maşini, omorâţi. Din momentul în care Curtea Constituţională a confirmat cel de-al doilea mandat al lui Băsescu, România ca spirit a dispărut, au dispărut regulile, democraţia a fost violată nu grav, ci foarte grav, rezultatul votului popular a fost nesocotit de Băsescu, serviciile secrete, STS, SRI şi SIE, PDL.

Un comentariu:

  1. Haidi bre, că și pe mine era să mă calce o muiere și nu am mai bănuit-o că ar fi vrut să mă omoare.

    Cred că tânărul de care povestești e un teribilist, cu bani și fără minte, iar prin ceea ce ți-a făcut ție a încercat să pară cineva. Chiar dacă rămâne același nimeni.

    RăspundețiȘtergere