marți, 7 septembrie 2010

Cazul din Vaslui mi-a dat speranţe

"Florin Cepraga, un tânăr de 16 ani din localitatea vasluiană Teişoru, şi-a salvat doi prieteni de la înec. Acum are nevoie de multă putere ca să scape cu viață. Florin Cepraga nu ştia să înoate, dar s-a luptat cu apa pentru sufletele amicilor lui. Răpus de puteri, tânărul s-a scufundat şi e în comă profundă la spital."

Adevărul

"Părinţii lui Florin Cepraga, tânărul de 16 ani care a încercat să îşi salveze tovarăşii de joacă de la înec, au stat permanent lângă el la spital. Răvăşit de durere, tata eroului trăieşte cu speranţa că totuşi Florin va reînvia şi că va merge acasă acolo unde îl aşteaptă ceilalţi fraţi şi sora lui. „Doar eu am fost acasă să văd ce fac ceilalţi băieţi. I-am găsit plângând şi i-am lăsat plângând. Ionuţ, mezinul nostru, m-a rugat să îl iau şi pe el la spital, dar nu am putut să fac asta. Nu vreau să îl vadă cum e acum, conectat la aparatele alea", ne-a spus plin de lacrimi, Mircea Cepreaga, tatăl lui Florin."

Adevărul

Atâta timp cât un adolescent a fost în stare să-şi rişte viaţa pentru a salva viaţa a 2 copii cred că mai există speranţă de mai bine în această ţară. Încă nu suntem cu toţii răi. Nu este singurul caz semnalat de presă în care este prezentat un copil care a sărit să-şi ajute semenii.

Un comentariu:

  1. Nu vad legatura intre cetatenia eroului si fapta pe care a facut-o. Sa luam la puricat exemple sunt multe, dar nu are nimeni timp sa scrie lucruri frumoase despre Romania si Romani, sunt ocupati cu creearea panicii, scuipatul politic, etc.
    In deosebi in strainatate romanii dovedesc atitudini civice spontane mult mai pronuntate comparativ cu vesticii europei, vezi cazul aluia de la greci care s-a luat la bataie cu 4 spargatori de banci inarmati cu mainile goale, ala din Italia care au scos oameni din foc si din apa, ala din New York, si sunt foarte multi unsung.
    Eu cred ca problema e de mentalitate pe termen lung, nu de spontaneitate, ca har Domnului, de asta avem destula.

    RăspundețiȘtergere