luni, 1 noiembrie 2010

Au început miştourile.

Astăzi, o colegă de serviciu mi-a aruncat o vorbă care m-a şocat (deşi este posibil, dar improbabil, ca eu s-o fi interpretat greşit). După Consiliul Profesoral, eram amândoi singuri în cancelarie, în fereastră (oră liberă). Îmi spune ceva de genul "Paul, trebuie să-ţi ridicăm statuie. Văd că te implici foarte mult". După aceea, legat de îndemnul directorului de a demara proiecte europene, "Paul, pune mâna şi începe să lucrezi la proiecte europene". I-am răspuns pe loc: "Doamnă, de acord, dar ce sens are să fac eu asta dacă n-am să mai fiu aici şi anul viitor?".
În ce context, a avut loc acest episod interesant:
Am fost implicat în două proiecte: Ziua Educaţiei (5 octombrie) şi Halloween. Urmează să desfăşor un proiect comun cu un diriginte pentru Săptămâna Globală a Educaţiei 2010 13-21 noiembrie. Am ajutat conducerea să încerce pornirea unor parteneriate cu şcoli din Europa de Vest şi de Nord. Tot ce am făcut a fost în afara orelor de curs şi din voinţă proprie, poate la rugămintea unor colegi. Plus că de 2 săptămâni o fac pe câinele poliţist şi încerc să depistez laptopul şi casetofonul prin cele 3 corpuri de clădire pentru a le folosi la lecţii. În fine, încerc să-mi fac treaba cât mai bine.
Nu trebuie negat faptul că sunt unele cadre didactice care nu ştiu sau nu vor să facă nimic în afara orelor, a programului de lucru. Cât de cât, elevii au de câştigat de pe urma unor activităţi educative extraşcolare pe placul lor.
Că Băsescu-Hitler şi Funeriu-The Monkey nu mă încurajează să practic această meserie e una, dar să mă confrunt cu ostilitatea unor colegi este şi mai dureros.
Ce mai atâta discuţie, corpul profesoral îşi merită soarta cu vârf şi îndesat.

2 comentarii:

  1. paul, fara sa-ti aduc vreo atingere personala, vreau sa-ti zic ca cei mai prosti sindicalisti din tara asta sunt cei de la invatamant. uita-te si tu cate reforme ale asa zisei educatii au loc intr-un cincinal! guvernantii fac harcea-parcea din voi. n-ati fost, voi, cei din invatamant, niciodata in stare sa faceti o greva credibila, ce sa mai zic de castigarea respectului unor guvernanti care v-au persiflat prin nepunerea in aplicare a unei legi PROMULGATE. e adevarat ca traim intr-un sistem in care orice politician de teapa lui vanghelie se pisa de la nivelul lui de bacalaureat pe cea mai luminata minte de rector de politehnica ce s-a vrut ministru, de exemplu.
    norocul ei ca sunt din acelasi partid!sic
    cat creier sa le lipseasca celor ce vor sa faca greva japoneza. ei n-au bagat-o in seama pe muribunda aia de invatatoare si se uita la astia de poarta banderole?!?
    concluzie. scoala tampeste! cu cat ai mai multa carte cu atat esti mai handicapat in fata unor jigodii de politicieni cu spirit pragmatic(cum se schimba, cum mai baga o reforma!) pai, ori suntem golani* ori nu mai suntem?

    citat din perversa de pe targu ocna, a se intelege golani de piata universitatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdane, eu vorbesc de mere şi tu îmi zici de pere.
    Sindicaliştii nu sunt responsabili de haosul legislativ din educaţie.
    Greva japoneză este o modalitate legală de protest. Dacă nu-ţi convine, cere şefului să-i propună lui Boc să suspende Codul Muncii.

    RăspundețiȘtergere