luni, 14 noiembrie 2016

Serviciul ”D” de la Dezinformare

Un articol interesant, cu comentarii și mai interesante. Recomand citirea articolului și a comentariilor cu creionul lui Cristoiu în mână.
În mod intenționat, anchetatorii și SRI aruncă cu praf în ochii opiniei publice, având o preferință lesne de înțeles pentru scenariul crimei pasionale. Articolul și comentariile confirmă ipoteza lansată pe acest blog că a fost vorba de cel puțin 2 asasini, detaliu de natură a contrazice varianta crimei pasionale. S-au dat detalii despre specificul meseriilor părinților lui Sabin.
Rămân următoarele întrebări:
1. ce semnifică detaliul că tatăl copilului a găsit ușa închisă, dar descuiată? Crima trebuia să nu fie descoperită prea curând pentru ca asasinii să aibă timp să fugă? Să fugă din cartier, Iași sau din România?
2. cuțit sau baionetă? a fost găsită arma crimei? dacă a fost găsită, ce semnificație are abandonarea armei crimei?
3. nu are relevanță situarea apartamentului la etajul întâi în condițiile în care la parter sunt magazine? execuție rapidă, totuși riscuri de a fi observat, mai puțin dacă s-a folosit deghizare, acoperire etc., dacă s-au evitat camerele de supraveghere
4. se confirmă ipoteza infiltrării asasinilor în rândul populației civile sub acoperirea unor lucrători de la firme de utilități
5. ce semnifică accentuarea scotocirii cartierului de echipe în civil? ce profil are un ucigaș din pasiune? lovește în zona sa de locuire?
6. ce semnifică accentuarea naturii mixte (Poliția Română-SRI) a echipelor de scotocire? Neîncredere în Poliție? Cârtițe mafiote în Poliția Română sau chiar în SRI Iași care au ciripit despre familia și locuința ofițerului SRI? Cineva care a tras cu urechea la niște șoapte care nu trebuia auzite?
7. nu s-a elucidat misterul privind posibilitatea filării copilului sau a tatălui de către asasini. Au simțit ceva cei doi?
8. nimic despre alertarea autorităților de frontieră, nimic despre cazuri similare în România (aceeași armă, același moment al zilei, același tip de zonă populată etc.)
9. premeditat sau la repezeală? premeditarea înseamnă planificare, mijloace, observare, metodă anume, tipar
10. lovitură mortală dintr-o singură mișcare sau lovituri succesive? fiecare mod de operare indică un profil diferit al criminalului și un mobil anume. răni de autoapărare? material ADN, probe pe corp, haine, în holul apartamentului?
11. elemente suspecte în anturajul copilului? Cine este Evelina Simion din Londra? Este fiica generalului SRI Tiberiu Simion? Această tânără a cerut informații pe rețelele de socializare despre soarta lui Sabin, dovedind o relație afectivă cu el, rudenie sau amiciție. Copilul avea în anturaj alți copii de ofițeri de informații? De obicei cam așa este, fiecare cu ai lui, civilii cu civilii, militarii cu militarii. Râca dintre colegi a degenerat? Ce nu a ajuns? Sau ce a fost prea mult?
12. cum de a fost prins cu garda jos fiul unui ofițer SRI? Cartierul este nesigur. Tatăl copilului nu l-a instruit în tehnici de autoapărare?
Opinia publică continuă să-și păstreze un interes crescut față de rapiditatea prinderii asasinilor și a comanditarului. Cu cât întârzie publicarea unui rezultat concludent al anchetei, cu atât mai mult vor avea a pierde Poliția Română, procuratura, dar mai ales SRI, la imagine publică și încrederea cetățeanului în instituții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu