vineri, 9 decembrie 2016

Croazieră de lux pe Titanic. Ultimele locuri!

Mi se pare foarte interesantă apariţia în zona unde a avut loc crima din cartierul Alexandru Cel Bun-Iaşi (copilul de sereist) cu 2-3 săptămâni înainte a unui ofiţer SRI din noua generaţie de recruţi, mutat recent. Am în minte 3 variante: 1. ofiţerul SRI face parte din structura de protecţie internă a SRI Iaşi şi avea ca obiectiv familia Şerban, 2. ofiţerul SRI făcea recunoaşterea zonei de operare în vederea infiltrării asasinilor, 3. o pură coincidenţă. 
Presa locală a înnebunit de furie că nu mai primeşte informaţii din anchetă, dar asta este şi semn că cineva nu colaborează în vederea aflării adevărului. SRI urmăreşte tot fluxul de informaţii din cercetarea penală ("câmpul tactic" al lui Moş Dumbravă).
Mă gândesc că acest ofiţer SRI ar fi putut avea legătură cu Sabin (cont fals de facebook, gaming online, cursurile de autoapărare etc.). D-aia expertizarea informatică este ... cum este.
Cineva din SRI nu şi-a făcut treaba sau tatăl lui Sabin şi-a făcut prea bine treaba, iar presa ieşeană spune cu nonşalanţă că pot urma şi alte crime la comandă legate de ofiţerii SRI.
SRI Iaşi lucrează cu surse datând dinainte de 1989 şi cu surse racolate destul de recent...
O mânuţă invizibilă, dar fermă, foloseşte postul unei părţi proscrise din SRI, RomâniaTV(Sebastian Ghiţă şi alţi expiraţi), pentru a face valuri. Deci se suspectează acolo sus o comandă de crimă venită din zona serviciilor secrete concurente româneşti sau străine care operează în voie pe teritoriul ţării.
Eu vorbesc de prea mult timp despre trădătorii din SRI, despre facţionalism, despre intensificarea activităţilor de spionaj la Iaşi, despre slaba pregătire a ofiţerilor SRI, dar specialiştii în inteligens cântă, râd şi dansează pe puntea Titanicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu