marți, 31 octombrie 2017

Atunci când serviciile secrete ajung la tine folosindu-se de prietenii tăi

În urmă cu vreo 5 săptămâni, am fost convocat de urgență, la ceas târziu de seară, de un prieten, chipurile, întors din străinătate. Am crezut că dorea să ne mai povestim de una, de alta. Nu a dorit să discute aspecte personale, legate de familii, de locurile noastre de muncă. Mi-a transmis un singur mesaj, și acesta contradictoriu. Citez: ”Te asigur că ești sub radarul serviciilor secrete. Nu mai scrie despre servicii secrete pentru că nu știi nimic.” În fața acuzațiilor că este emisarul unor golani din servișiili secrete, a negat vehement că are în prezent astfel de legături, dar a recunoscut că în trecut a primit propuneri de colaborare, deci face parte dintr-o rețea paralelă, neoficială, conspirată. L-am rugat să comunice celor care l-au trimis niște lucruri pe care nu le suportă ecranul, vorbe foarte foarte grele, extrem de dure.

În urmă cu vreo 2 săptămâni, accesând un material ce mi-a parvenit prin serviciul Google Alerts pentru cuvântul-cheie ”ofițer SRI”, am avut o surpriză uriașă: generalul SRI Cristian Troncotă pe care îl vedeți miorlăind nonstop pe RomâniaTV m-a citat într-o postare ventilată la maxim pe Justițiarul, Lupul Dacic, Ora Nouă și pe Cadran Politic. Dânsul e cunoscut drept profesor la Academia SRI. E din tabăra anti-soroșiștilor și anti-atlantiștilor.
Nu este prima și nici ultima dată când serviciile secrete trimit la mine tot felul de măscărici cu tot felul de mesaje, dar este prima dată când s-au folosit de un prieten.
Prima dată când serviciile au trimis un mesager către mine a fost în primăvara lui 2014 când mi s-a spus că filmările cu agitatorii de la Pungești nu vor fi făcute vreodată publice. Apoi a fost un tânăr gradat din Noua Dreaptă, acum este în Partidul Alianța Noastră România, filiala Vaslui, care m-a acuzat că sunt turnător al Jandarmeriei. Apoi, domnul Gabriel Mihăilă, consiliat de un securist activ, care m-a rugat să fac partid politic la Iași (Partidul Alternativa Civilă) cu domnul Constantin Pâslaru. A urmat domnul Alex Imreh care m-a rugat să candidez pentru USR Neamț, eu refuzând a fost ales următorul pe listă, Iulian Bulai. Apoi domnul Ovidiu Bufnilă de la UNPR Bacău, vorbitor pe la seminariile cu autostrada Iași-Târgu Mureș, mi-a zis că voi fi călcat de un camion dacă mai zic de șpăgile date la SRI pentru traficul de influență din jurul autostrăzii. Apoi un basarabean, de fapt ucrainean, cu cetățenie română, stabilit la Piatra-Neamț, indignat de faptul că nu susțin unirea României cu Basarabia mi-a prezis că ”o voi mierli”.
Toamna trecută, un tânăr din Ucraina (a spus-o chiar el) mi-a zis într-o română stâlcită că ne vom vedea a doua zi la parada militară de 1 Decembrie. Pe el nu l-am mai văzut, dar i-am văzut pe turnătorii de la PRU Iași (din partea căruia a candidat la Parlament fostul partener de afaceri al lui Golovin de la serviciile speciale rusești, e vorba de Gheorghe ”Mihăiță” Nichita). Nu a avut șansa să continue monologul despre cipuri, vaccinuri și reptilieni. În septembrie anul ăsta un domn m-a oprit în față la Ateneul Tătărași întrebându-mă cât este ora. Taman atunci când doream să fac cunoștință cu fostul manager de la Club A din București unde a avut loc incidentul cu Claudiu Crăciun și luneta spartă de la mașina ministrului Culturii Daniel Barbu. Sâmbăta trecută un domn în vârstă m-a tras de mânecă să-mi povestească, din mers, de experiența sa din armată în poligoanele din Rusia.
În fiecare dimineață, merg pe același traseu pe care mergea Sabin-Paraschiv Șerban, un copil găsit înjunghiat la doi pași de mine. Procurorii spun că s-a sinucis. În ziua ”sinuciderii”, tatăl băiatul a avut o deviație de la programul său obișnuit, așa mi s-a șoptit. O deviație a avut și colegul său de la Protecție Internă care l-a trădat. Am strigat ”Crimă!” și, undeva, a sunat alarma.
Dimineață, aud la radio sintagma ”Grupul de Inițiativă Civică Autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș”. Pe bune, serviciile secrete au apelat la Liviu Țigănașu, traficantul de minori, pentru agitații de doi bani? Ați ajuns în criză de idioți utili?


Un comentariu: