marți, 13 mai 2008

Domnule Oprea, ati lasat Universitatea cu lipsuri in gestiune

Domnule profesor universitar doctor Dumitru Oprea, cat ati fost Rector ati uitat sa infiintati sau sa faceti sa functioneze 2 comisii: Comisia de Etica si Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii (conform OG 75/2005, Capitolul III- Asigurarea interna a calitatii educatiei). Cine este studentul/sunt studentii din aceasta Comisie pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii? ARACIS-ul stie ca nu aveti asa ceva? Apropo, aveti acreditare valabila de la ARACIS? Intreb si eu, nu dau cu parul.

Capitolul IV din OG 75/2005- Evaluarea externa a calitatii educatiei
punctul 3-Atributiile ARACIS
h) evalueaza periodic, din 5 in 5 ani, evaluarea organizatiilor furnizoare de educatie acreditate.
AICI

Stiu ca aici UAIC figureaza ca si acreditata, dar eu intreb daca acreditarea ARACIS este valabila acum...

Si acum sa trecem la Comisia de Etica.

Codul de Etica al UAIC la capitolul IV: Comisia de Etica a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi
Art.27 – La nivelul Universităţii “Al.I.Cuza” Iaşi se constituie Comisia de etică universitară
formată din 59 membri cu prestigiu profesional şi autoritate morală, reprezentând, în părţi relativ egale, cadrele didactice, studenţii şi personalul nedidactic. Reprezentantul Compartimentului juridic al instituţiei de învăţământ superior face parte din Comisia de etică universitară.
Art.28 – Comisia de etică are ca principale atribuţii:
a) să elaboreze Codul de etică universitară;
b) să iniţieze şi să promoveze modificări şi amendamente la Codul de etică;
c) să se autosesizeze şi să primească sesizări în legătură cu încălcarea normelor Codului de etică universitară;
d) să analizeze şi să soluţioneze reclamaţiile şi sesizările referitoare la abaterile de la etica
universitară;
e) să prezinte un raport anual în faţa Senatului Universităţii “Al.I.Cuza”.
Art.29 – Comisia de etică este propusă şi aprobată de Senatul Universităţii “Al.I.Cuza” Iaşi. Nu
pot fi membri în Comisia de etică persoanele care ocupă funcţii de conducere în instituţia de învăţământ superior, la nivel de universitate sau facultate.
Art.30 – Activitatea Comisiei de etică se desfăşoară pe baza Regulamentului de funcţionare al
acestei comisii (care urmează a fi elaborat).

Intrebari legate de Comisia de Etica
1. Ce sanse am de a obtine legal copii xerox dupa procesele verbale si dupa deciziile Comisiei de Etica din 2006 si pana azi?
2. Studentul Ovidiu Bodnar nu mai este student al UAIC, deci nici al Comisiei de Etica. Cine este actualul student din Comisia de Etica? Cum si cand a fost ales?
3. Care au fost criterii de numire/nominalizare/alegere a acestui student/a acestei studente dupa plecarea lui Ovidiu Bodnar?
4. De ce nu este precizata pe site-ul UAIC componenta actualei Comisiei de Etica?
5. Avem asa ceva la UAIC? Unde este Comisia de Etica? Scoateti o Comisie de Etica, de undeva, va rog, ca altfel ARACIS-ul si Ministerul Educatiei si Cercetarii si-ar putea baga nasul prin Universitate...
6. Legat de decizia Comisiei de Etica intrunita prin HBS din 27 martie 2008 pentru discutarea cazului Juravle, sunteti siguri ca ati respectat toate legile si regulamentele universitare?
7. Legat de alegerea studentului din noua/actuala Comisie de Etica, sunteti absolut siguri ca ati respectat art. 5.3 din Regulamentul de Activitate Didactica? Dar ati aruncat o privire scurta si la art. 5 (2) din Carta Universitara?
8. Ce proceduri de selectie au fost aplicate pentru intrarea studentului in actuala Comisie de Etica? A fost ales dintre studentii senatori, dintre studentii consilieri sau dintre toti studentii UAIC? A fost asigurat dreptul studentilor de a alege?

Legea nr. 87/2006 pentru aprobarea OUG 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei
Oare UAIC functioneaza pe baza unei autorizatii de functionare PROVIZORII? art. 27 (4)

Am trimis azi un mail la ARACIS in care solicit raspunsul la o singura intrebare "Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi are acreditare valabila conform legilor in vigoare ale statului roman?"
Nu stiu daca UAIC detine acreditare valabila, d-aia am intrebat ARACIS-ul. Daca UAIC nu are acreditare valabila, este GRAV.

Nu ati avut TIMP pentru a asigura functionarea Comisiei pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii? Va dau dreptate! Lucrurile importante au nevoie de timp.

Voi cere copii xerox dupa procesele verbale de sedinta ale Senatului, Biroului Senat si Comisiei de Etica, sedinte in cadrul carora s-a discutat cazul Juravle sesizat de Biroul Senatului (!) Totul conform legii 544 din octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Nu as fi facut cereri peste cereri daca deciziile Senatului, Biroului Senat, ale Colegiului Academic si ale CAPSS ar fi fost publice prin postare pe site.

Parca ma simt mai usurat dupa ce am citit toate injuriile, invectivele si amenintarile proferate la adresa mea pe blogul Domniei Voastre. Vedeti ce bine face la campania electorala un Valy Greavu?

2 comentarii:

  1. Paul,

    scuze că nu folosesc formula protocolară. Dar sincer cred că ai probleme de înţelegere.
    1. Dacă ai depune ceva mai mult efort decît atunci cînd scrii tîmpeniile de le scrii, ai fi aflat că acreditarea ARACIS este valabilă 5 ani!Şi reevaluarea se face tot din 5 în 5 ani!
    2. Poţi să faci un exerciţiu de logică? Dacă pe situl uaic este publicată LISTA INFORMAŢIILOR PUBLICE COMUNICATE DIN OFICIU, de ce baţi cîmpii cu frustrările tale?

    Şi acum, în spiritul "libertăţii de exprimare" ai activat şi moderarea posturilor.
    Ai ceva cu Oprea. OK. Dar lasă UAIC în pace.

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim: am activat moderarea comentariilor deoarece nu-mi convine sa fiu balacarit, amenintat si injurat tocmai la mine pe blog. cei care vor sa ma injure si sa ma ameninte sunt rugati respectuos sa se mute pe blogul lui dumitru oprea pentru ca acolo este ditamai spatiu de manevra pentru astfel de "opinii"
    Nu este clar daca UAIC figureaza cu acreditarea veche sau daca are acreditare noua si valabila. S-a facut evaluarea ARACIS la UAIC?
    Deciziile Senatului, Biroului Senat, ale Colegiului Academic, ale CAPSS, ale Comisiei de Etica si ale Comisiei pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii sunt informatii publice furnizate din oficiu, intr-adevar, dar cei din conducerea UAIC nu au auzit de functia informativa a Internetului. Tot insist de 2 ani sa fie publicate pe site astfel de decizii, dar nimic. Imi garantezi tu ca daca ma duc la Biroul de Informare Publica de la UAIC voi primi toate documentele ce ma intereseaza pe loc? De pilda nota justificativa pentru atribuirea catre Conest a lucrarilor de consolidare a Corpului A tronsonul Vest.

    RăspundețiȘtergere