joi, 10 iulie 2008

Inca o concluzie (trista) la alegerile din 15 iunie

Universitatea Cuza nu este asociata cu imaginea orasului Iasi. UAIC nu a fost, nu este si nu va fi brandul Iasului cultural si universitar (totul este o iluzie). S-a vazut pe 15 iunie. Ce stiu iesenii din Galata, Dacia, Tatarasi sau Pacuret de fostul rector al UAIC? sau de UAIC?
Totusi ramane o mare intrebare: din acest imens bazin electoral: tineri, studenti, cetateni cu studii superioare, oameni cu venituri peste medie, familii tinere, chiar nu a putut Oprea sa extraga voturile necesare pentru a-l detrona pe Nichita? Ce prezenta la vot s-a inregistrat in cartierele unde Oprea putea fora pentru voturi? Alexandru, Nicolina, Podu Ros.
Chiar nu putea Oprea sa scoata macar 15 mii de voturi in plus din Copou, Alexandru, Nicolina si Podu Ros?
Raman la ideea ca stanga comunista va castiga alegerile din toamna,ca Basescu nu va fi reales (daca va crede de cuviinta sa candideze din nou), ca PSD va fi motorul guvernului multicolor din toamna, ca PDL nu va putea face singur guvernul, ca Becali si PNG se vor strecura in Parlament.
Chiar nu vede nimeni ca dreapta romaneasca este incremenita in proiect si ca lumea s-a saturat de stilul conflictual al lui Basescu si al PDL? Cum va explicati ca de fiecare data cand partidul lui Basescu a participat la formarea guvernului, s-a remarcat cel putin o criza guvernamentala provocata de Basescu?
Stanga comunista din Romania se va intari pana peste masura pe fondul refuzului alegatorului traditional de dreapta de a mai participa la alegeri democratice.
Eu, de exemplu, astept schimbarea cu adevarat a clasei politice. Fara bunicute, prostanaci, mitici, fenechieni, carlani, ivani si matasari.
Asadar imi exprim independenta (=refuzul) fata de obligativitatea morala a participarii la alegerile din sistemul ineficient al parlamentarismului si al democratiei romanesti! Romania nu e Belgia ca sa ma amendeze cineva ca nu vreau sa (mai) merg la vot!
Does this answer your question, Cosmine?

Nu mergem la vot in turul 2! Stam acasa si jucam whist!
Neimplinirile lui Dumitru Oprea (2)
Scrisoare deschisa lui Dumitru Oprea
Marea dezamagire! Lacrimi portocalii si ranjete comuniste! Iasul rosu!
V-ati facut de rusine! Iasul rosu inconjurat de portocaliu, cu nuante de galben
Cult agrarian la Iasi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu